Socialt engagemang

VÅR DRIVKRAFT
Jesus Kristus är grunden för vår kyrkas utåtriktade arbete bland medmänniskor. Bibelns berättelser är grunden som vi som kristen kyrka står på och då i synnerhet Jesu liv och ord. Utifrån Jesus liv och ord om kärlek till nästan vill vi därför möta och hjälpa människor som har behov av olika slag.

VÅRT ARBETE
Här listar vi våra olika arbeten och projekt, för att läsa mer länkar vi också till vår folder: Senaste version folder.sociala 180619

Besöksgruppen – besöker internerna på Högsboanstalten.
Solrosen – omsorg om barn med föräldrar i fängelse.
Förskola för EU-migranter.
Handla för andra – möjlighet att köpa en matkasse till behövande.
Pantkvitton – möjlighet att ge sitt pantkvitto till räddningsmissionen.
Sjukhuskyrkan.
Fiskebäcksloppet.
Barnmarknad- loppis med barnprylar där 30% går till Diakonia.
Reningsborg second hand.
Arbete för ensamkommande barn.

VÅRA SAMARBETSORGANISATIONER
För att kunna hjälpa så många som möjligt har vi valt att arbeta genom två samarbetsorganisationer. Den ena är Göteborgs Räddningsmission och den andra är Reningsborg. Tillsammans med dem får vi som församling och enskilda möjlighet att vara en del av att skapa något större.


är en idéburen organisation som arbetar med socialt arbete på kristen grund. Organisationens uppdrag är att uppmärksamma och motverka förhållanden i samhället som leder till och förvärrar utsatthet och utanförskap.


är en hjälporganisation på kristen grund. Det övergripande målet med verksamheten är att hjälpa människor till bättre livsvillkor. Det gäller både människor i vår närhet och människor i andra länder.