Spårarscout

Var redo! – Alltid redo!

Välkommen till spårarscout! Vi möts varje torsdag kl 18.30-19.30 utomhus tillsvidare. Det finns 2 grupper att välja mellan, en som är i kyrkan, och en som är i Önneredsgården.
Du kan bli spårarscout om du går i årskurs 2-3.

I Spårarscout ligger fokus på att utveckla en bra gemenskap genom att göra roliga saker tillsammans. Vissa kvällar är huvudaktiviteten av scoutkaraktär då vi exempelvis går på naturspårning, lagar mat över öppen eld eller lär oss lägga första förband. Andra kvällar pysslar vi inomhus, gör studiebesök, tittar på film eller bakar. I vårt terminsprogram kan du se när vi är utomhus. Vad vi än gör så vill vi att det ska göras i en scoutlagsanda. Scoutlagen handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis och en bra medmänniska.
Varje vecka har vi också en kort andakt och en frivillig insamling till ett hjälparbete i Smokey Mountain.

Vårterminen avslutas med ett roligt läger (fredag – söndag) på en lägergård. Vi blandar lek & bus med andakter, spårning, lägerbål m.m. Läger ger minnen för livet så missa inte dem!

Vi välkomnar även föräldrar som ”stödledare” under både termin och läger. Som stödledare är man med på Spårarscouternas samlingar och/eller läger i den mån man vill och kan, men behöver inte ansvara för planering eller förberedelser.

Medlemsavgift: 200 kr/termin avgift, 1:a terminen: 300 kr inkl. halsduk

BG: 760-7179.

TID OCH PLATS

Torsdag 18.30-19.30 (Fiskebäck)
Torsdag 18.30-19.30 (Önnered)

KONTAKT

Fiskebäck:
Johan Classon
070-5595162
spararscout.fiskeback@fiskeback.com

Önnered:
Tomas Ekström
070-9947592
spararscout.onnered@fiskeback.com