Våra båtar

Sjöscout seglar med RS Vision som köptes in nya under 2009.

              

Taget från försäljarens hemsida (www.baths.se):
”RS Vision är värdens mest sålda “family racer” de senaste åren. Det vill säga att detta är en båt som passar familjen bra att ta ut på längre eller kortare dagsturer. Den är stadig och uppför sig säkert. Storseglet går lätt och snabbt att reva genom en enda tamp. Rullfock gör hanteringen av båten ännu lättare. RS Vision passar också bra att kappsegla med. Båten reagerar bra så att även en skickligare seglare kan uppskatta dess egenskaper. Med gennaker på undanvinden kan det bli en hel del fartupplevelser också.

Skrovet som är rotationsgjutet i Comptec P3 polythylen betyder att det behövs praktiskt taget inget underhåll och ger större pålitlighet än ett glasfibeskrov. Den stora sittbrunnen betyder utrymme, bekvämlighet och säkerhet för familier, vänner eller en instruktör och elever. Som vuxen går det att segla båten själv och upp till max fyra personer, eller två till fem ungdomar.”

Specifikationer:
Konstruktör: Phil Morrisson
Längd: 4.6 m
Bredd: 1,75 m
Vikt: 125 kg
Krysställ: 12,2 m²
Gennaker: 12,6 m²

Categories: Barn & ungdomsverksamheter