Upptäckarscout

Välkommen till Scout ! Nya och gamla scouter är alla välkomna! Från årskurs 4, men tänk på att vi inte har någon åldersgräns uppåt.
Vi träffas i kyrkan kl 18:30 – 20:00 på tisdagar.

Just nu har vi ont om ledare, så om du vill göra något underbart kul på dina tisdagar, hör av dig till någon av ledarna eller kom förbi en tisdag!
(Obs! Man behöver bara tycka om att ha kul, inga förkunskaper eller vildmarkserfarenhet behövs ;))

Som scout får du, bland mycket annat, lära dig att klara dig i naturen, arbeta tillsammans i patruller och lösa kluriga uppgifter tillsammans med dina patrullkompisar. En typisk scoutkväll kan börja med patrullrop och insamling till barn i nöd världen över. Huvuddelen av kvällen kan sedan bestå av en skattjakt, eld- och knoputbildning eller kanske en tårttävling. Kvällen avslutas sedan med en andakt.

Årets höjdpunkter är, enligt många, hajker och scoutläger. En hajk kan är oftast över en helg och kan tex vara av typen vandrings-, cykel- eller kanothajk. Lägret är alltid på sommaren och då bor vi i tält nära naturen och badar, går på spårningar och har lägerbål med andra scoutkårer. På ett läger träffar man mycket folk och kan kanske få nya vänner som består livet ut.

Medlemsavgift 200kr/termin betalas till bg

2012-11-20
Som vanligt på tisdagar så samlades alla Upptäckar- och Äventyrsscouter i kyrkan för att vara med på veckans scoutmöte. Den här gången stod det ”God Jul” på schemat och kvällens utmaning var en tårttävling med jultema! Scouterna tävlade i sina patruller om att baka den bästa tårtan i 5 olika kategorier; Godast, Snyggast, Färggladast, Orginellast och Juligast. Det blev en rafflande tävling och juryn, som för kvällen bestod av scoutledarna, hade ett tufft jobb att välja ut en vinnare men till slut lyckades de enas om det segrande bidraget. Det blev till slut patrullerna ”Smileysarna”+ ”E:na” som tog hem segern genom vinst i den utslagsgivande kategorin godast (lila/rosa tårta på bilderna). Vinnarna ärades med ett scoutrop ”Brrrrraaaaaavvvvvvoooooo” och sedan började kalaset då tårtorna givetvis skulle ätas upp innan kvällens slut. När tallrikarna var renskrapade och alla scouter och ledare var mätta, så avslutades scoutgången med andakt, scoutbön och den obligatoriska scoutlösen ”SMU scouter, var redo! Alltid redo!”

Kalender