Upptäckarscout

Välkommen till Scout ! Nya och gamla scouter är alla välkomna! Från årskurs 4, men tänk på att vi inte har någon åldersgräns uppåt.
Vi träffas i kyrkan kl 18:30 – 20:00 på tisdagar.

Som scout får du, bland mycket annat, lära dig att klara dig i naturen, arbeta tillsammans i patruller och lösa kluriga uppgifter tillsammans med dina patrullkompisar. En typisk scoutkväll kan börja med patrullrop och insamling till barn i nöd världen över. Huvuddelen av kvällen kan sedan bestå av en skattjakt, eld- och knoputbildning eller kanske en tårttävling. Kvällen avslutas sedan med en andakt.

Årets höjdpunkter är, enligt många, hajker och scoutläger. En hajk kan är oftast över en helg och kan tex vara av typen vandrings-, cykel- eller kanothajk. Lägret är alltid på sommaren och då bor vi i tält nära naturen och badar, går på spårningar och har lägerbål med andra scoutkårer. På ett läger träffar man mycket folk och kan kanske få nya vänner som består livet ut.

Medlemsavgift

Vi har i år behövt justera avgiften då både equmenia och scoutförbundet höjt avgiften vi betalat vidare till dem.
Betala medlemsavgiften på 250kr till Bankgiro 760-7179, märk med Scout och barnets namn.

Nu åker vi på läger!

16–21 juni drar vi till Hällnäs udde strax utanför Alingsås för årets stora scouthändelse OnFire! 2018.
Ett läger som kommer samla ca 1200 scouter från Equmeniascouts västra region på en naturskön plats vid sjön Anten. Platsen har gamla anor då det hållits scoutläger här sedan 50 år tillbaka.

Vi siktar på en veckas sommarläger med spännande möten, roliga utmaningar, marknad, friluftsrestauranger, vattenrutschbana, kvällsmöten, sol, bad och eld. Både klassisk lägerbålseld men också Guds värmande kärlek.

Kostnad för lägret är 750kr och betalas till Bankgiro 760-7179 senast 15 april. Märk din betalning med OnFire! samt ditt barns namn. Sista anmälningsdag är 30:e mars. Det går bra att betala den ihop med medlemsavgiften

Vi hoppas nu att just du vill följa med!

Anmäl dig här,  så snabbt som möjligt!

På lägret kommer det finnas mattält där vissa måltider lagas så vi inte behöver ha igång köken i kårerna från morgon till kväll. Till dem behöver vi hjälp med funktionärer. Har du som förälder, en mormor/morfar/farmor/farfar eller kanske er trevliga granne lust att komma och laga mat och få uppleva härlig lägerstämning en dag eller två maila oss, eller anmäl i samma formulär.

Vid frågor eller funderingar
Erik Eklund, Ungdomsledare