Ebeneser

Livet med Gud är en konstant process. Tron behöver hela tiden näring för att den
ska utvecklas och kunna bära genom livet. EBENESER är ett tillfälle för dig och din tro att göra just detta. Namnet Ebeneser hämtar vi från 1 samuelsboken 7:12. Det hebreiska frasen ”Eben ha-Ezer” betyder ungefär hjälpsten och har i överförd betydelse kommit att betyda minnesmärke över vad Gud har gjort. Vår önskan är att denna lärjungakurs skall få bli ett tillfälle för dig att resa en minnessten i ditt liv. En grund att komma tillbaka till då tvivel hopas och tron sviktar.

EBENESER är en lärjungaskola för dig som är ung vuxen. Kanske har du gått en bibelskola som tonåring, men upplever att det var alldeles för längesen du fick tillfälle att stanna upp och ställa dina frågor. Kanske har du aldrig gjort något liknande.

Ta den här tiden. Låt din tro få växa och ge Gud tillfälle att få tala in i ditt liv.

SOCIALT ARBETE

Under kursens gång skall du som deltagare engagera dig i något socialt projekt. Det kan handla om hjälp på en second hand, läxhjälp, soppkök eller dylikt. Du får ett antal olika verksamheter att välja mellan och skall tillbringa minst ett tillfälle i månad en i verksamheten. Vi tror att livet med Gud handlar om att hjälpa andra och vill ge tillfälle för det.  Är du redan regelbundet engagerad i ett socialt projekt, skriv gärna det i din ansökan.

ANMÄLAN

Just nu finns det ingen Ebeneserkurs att anmäla sig till.

KONTAKT

johanna.buller@fiskeback.com