Earth Hour 2020

Folkhälsomyndigheten har den 27 mars bett regeringen stoppa samlingar med mer än 50 deltagare och deras bedömning att risken för smittspridning av Coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra.

Detta innebär att vi från och med 27 mars kl. 14:00 stänger samtliga gudstjänster och öppna samlingar i Equmeniakyrkan Fiskebäck. Flera grupper kan komma att fortsätta digitalt och vi arbetar aktivt med att sända så många gudstjänster som möjligt via nätet.

Lördagen den 28 mars är det Earth Hour. En miljömanifestation som vuxit sig stark runt om i världen då man uppmanar världens befolkning att under en timma stänga av alla elektriska prylar, lampor m.m.

På grund av den rådande situationen med Corona viruset har vi i samråd med Lena Bergström valt att ställa in föredrag, middag och frågestund. Däremot vill vi bjuda in till Earth Hour gudstjänst som planerat.
Kl. 20.30. Firar vi Gudstjänst i ljuset av levande ljus och sång till akustisk musik under ledning av Eleonor Ackeby. Peter Baric och Daniel Demming medverkar.

Vad är Earth Hour?

– världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. Tillsammans kan vi skapa enorm förändring, så varför inte låta årets Earth Hour bli startskottet för ett mer planetvänligt liv? Årets Earth hour-tema är one Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet

Har du tänkt på hur våra livsstilar lämnar avtryck på jorden? Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk.  Faktum är att om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 planeter. Men vi har bara en. Därför behöver vi ta stora, snabba steg mot en hållbar livsstil inom gränsen för vad vår enda planet klarar av – ett One Planet Life. Det fina är att vi har alla möjligheter att avsevärt minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi sparar pengar och får positiva hälsovinster.

Categories: Okategoriserade